5 tips voor fotografen om hun foto’s te verbeteren

fotograaf oss

Net zoals we op de universiteit onmogelijk alles kunnen absorberen, geldt dat ook voor fotografie. Je zult niet alles over alles onthouden, maar als je de tijd neemt om over fotografie te leren en te experimenteren, kun je je vak verbeteren. Hoe meer foto's je maakt, hoe groter de kans dat je dingen te weten komt die je nog niet weet. Je hebt ook meer kans om een geweldige foto te maken als je meer dan één poging waagt. Het kan verleidelijk zijn om de camera gewoon weg te leggen en verder te gaan met iets anders. Het is tenslotte geen echt fotomoment als je geen foto's maakt. Maar als je je voortdurend haast, leer je niet de vaardigheden die je nodig hebt om geweldige foto's te maken. Neem dus de tijd om over fotografie te leren, er beter in te worden en echt van het medium te profiteren.

Fotografeer in RAW.

Voor de meeste mensen is het leren van de in-en outs van digitale fotografie gemakkelijk, maar het gebruik van het RAW-formaat is waar veel mensen lijken te worstelen. Als je veel fotografieforums doorzoekt, kom je veel mensen tegen die vragen stellen als "wat is RAW?" of "waarom zou ik RAW gebruiken?". RAW is gewoon een digitaal formaat dat alle kleurinformatie bevat die je camera ziet. Dit betekent dat foto's gemakkelijker kunnen worden bewerkt omdat verschillende kleuren en tinten kunnen worden aangepast. Wanneer u een foto neemt, "scant" uw camera het beeld, neemt de basisgegevens over en maakt er een beeld van.

Er komt natuurlijk meer bij kijken, maar dat is het basisproces. Wanneer je de foto opent in je bewerkingssoftware, is het RAW-formaat beschikbaar, klaar om mee te werken. Dit is om twee redenen een goede zaak. Ten eerste is RAW veel flexibeler dan je foto als JPEG. Je kunt de kleuren veranderen, de foto bewerken en het zal weer een RAW bestand zijn, maar het zal nu een andere RAW foto zijn. Je kunt ook de tinten wat meer veranderen dan de JPEG dat kan. Dit is ook een goede optie voor iedereen die een camera gebruikt die geen RAW-ondersteuning ingebouwd heeft. RAW-beelden zijn groter, dus moet je camera een grotere opslagruimte hebben voor het RAW-bestand. Als je twijfelt over welke camera je moet kopen, is dit een goede optie om mee te beginnen.

Wees niet bang om feedback te vragen.

Als je op zoek bent naar feedback op je foto's, wees dan niet bang om het aan andere mensen te vragen. Veel fotografieforums hebben een sectie waar mensen om feedback op hun foto's vragen. Vraag gewoon iemand om commentaar op je foto en vraag hem of haar om je te vertellen wat ze ervan vinden. Het is niet beleefd, maar het is een geweldige manier om feedback te krijgen en je foto's beter te maken. Het is misschien geen leuke ervaring, maar het is het waard. Het is gemakkelijk om verlegen te zijn om dit te doen, vooral als je net de tijd hebt genomen om iemand om feedback over je foto te vragen. Onthoud dat iemand de tijd heeft genomen om naar je werk te kijken en je feedback te geven. Dat kan iemand zijn die je net hebt ontmoet of een van je vrienden of familie. Het maakt niet uit wie het is, zolang ze je maar feedback geven.

Wees niet bang om feedback te vragen.

Het is gemakkelijk om verlegen te zijn om dit te doen, vooral als je net de tijd hebt genomen om iemand om feedback op je foto te vragen. Onthoud dat iemand de tijd heeft genomen om naar je werk te kijken en je feedback te geven. Dat kan iemand zijn die je net hebt ontmoet of een van je vrienden of familie. Het maakt niet uit wie het is, zolang ze je maar feedback geven.

Conclusie

De wereld van de fotografie kan ontmoedigend zijn, vooral als je een beginner bent. Deze 5 tips voor fotografen om hun foto's te verbeteren zullen je helpen om aan de slag te gaan en meer te leren over het vak. Wees niet bang om de tijd te nemen om te leren over fotografie, te experimenteren en er beter in te worden. Houd deze 5 tips in gedachten en je zult goed op weg zijn.